Džaferović razgovarao s premijerom Pakistana i zamjenicom premijera Malezije

01 Jun 2019

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u Meki razgovarao s premijerom Pakistana Imranom Khanom i zamjenicom premijera Malezije Wan Azizah Wan Ismail.

Susreti su upriličeni na marginama 14. summita Organizacije islamske suradnje, koji je održan u Meki.

Tijekom razgovora s premijerom Islamske Republike Pakistan Imranom Khanom istaknuti su izuzetni prijateljski odnosi dviju država.

U izuzetnom sadržajnom razgovoru, koji je trajao neuobičajeno dugo za sastanke ove vrste, Džaferović i Khan dotaknuli su se brojnih tema.

Zajednički je konstatirana potreba da se veze između BiH i Pakistana dodatno intenziviraju na svim poljima, a posebice na ekonomskom planu.

U svezi s tim, razmijenjeni su pozivi za posjete na najvišoj državnoj razini, koji bi trebali doprinijeti zamahu u suradnji dviju država.

U fokusu razgovora sa zamjenicom premijera Malezije Wan Ismail bili su bilateralni politički odnosi i ekonomska suradnja.

Potvrđeni su prijateljski odnosi BiH i Malezije, a sugovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske suradnje, naročito u halal industriji i zdravstvenom turizmu, te u oblasti obrazovanja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo