MUP Hrvatske: Ranjeni migrant životno ugrožen, ostalih 17 će biti vraćeno u BiH

18 Nov 2019

Hrvatska policija je saopštila je da je završen uviđaj slučaja ranjavanja jednog migranta na području Tuhobića kod Rijeke koji je i dalje životno ugrožen, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Uviđajem su pronađeni i izuzeti predmeti od interesa za daljnje provođenje istrage, te su po nalogu nadležnog državnog tužioca dostavljeni na vještačenje", naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je navela da nastavlja provođenje istrage s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odnosno činjenica vezanih uz stradavanje migranta, ali i lakše povređivanje policijskog službenika.

Iz policije su poručili su da će ostalih 17 migranata, koji su bili s ranjenim migrantom, biti vraćeno u BiH.

"Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i povrijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da tokom postupka nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, pokrenut je postupak readmisije u Bosnu i Hercegovinu otkuda su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku", navodi se u saopštenju.

Hrvatska policija je saopštila da je stanje povrijeđenog migranta nepromijenjeno, odnosno da je životno je ugrožen, ali stabilan.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo