154. Ibadet-veza sa Stvoriteljem: Udruženje ilmijje IZ u BiH – Jučer, danas, sutra Istaknuto

28 Apr 2019

Dragi slušaoci, u ponedjeljak 29. aprila 2019. godine možete pratiti dvadeset osmu emisiju četvrte sezone koju realiziramo tretirajući brojne zanimljive teme i stručne poslove iz područja vjerskog, obrazovnog, naučnog i istraživačkog života Islamske zajednice u BiH.

Sjednica Skupštine Udruženja ilmijje IZ u BiH održana je u srijedu 24. aprila 2019. godine, i bila je to prva redovna sjednica u novom sazivu. Na sjednici je, pored razmatranja redovnih tačaka dnevnog reda, izabrano rukovodstvo: predsjednik Udruženja, članovi Glavnog odbora, predsjednik i potpredsjednik Skupštine, članovi Suda o članstvu i članovi Nadzornog odbora Udruženja. Ovime su izbori u Udruženju, koji su počeli u oktobru 2018. godine, završeni.

Za novog predsjednika Glavnog odbora Udruženja ilmijje imami su izabrali glavnog vojnog imama u Oružanim snagama BiH i predsjednika Odbora za sport Udrženja Ilmijje Nesib-ef. Hadžića. Prisutnima su se obratili novoizabrani predsjednik i bivši predsjednik Mensur-ef. Pašalić, ističući važnost kontinuiteta u radu Ilmijje u naredne četiri godine.

Tim povodom, u okviru 154. izdanja želimo predstaviti Udruženje ilmijje, njihove dosadašnje akcije i projekte, kao i projekciju rada i djelovanja u budućnosti. Tim povodom naši gosti će biti Mensur-ef. Pašalić, dosadašnji predsjednik, te Nesib-ef. Hadžić, novoizabrani predjsednik Udruženja ilmijje.

Očekujemo i dalje Vaše aktivno učešće putem telefona 033/559-420 i 559-421, putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem facebook stranice radija BIR, gdje nas možete uživo i gledati.

Budite sa nama!

154. Ibadet-veza sa Stvoriteljem - ponedjeljak 29.04.2019. od 10h uživo!

Urednik i voditelj Edin Spahić.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo