Prva halal kuharica u Hrvatskoj stiže iz Siska Istaknuto

02 Maj 2018

Prva halal kuharica sa preko 80 recepata tradicionalne i moderne kuhinje, dolazi nam iz hrvatskog "grada na tri rijeke", a promocija prve hrvatske halal kuharice je 03.maja 2018. u hotelu Panonija u Sisku. Predstavljanje je otvoreno svim posjetiteljima i medijima.

Koliko je važan odabir hrane kojom se hranimo?

Koliko svakodnevnoj obiteljskoj atmosferi pridonose raznoliki obroci pripremljeni s pažnjom i ljubavlju?

Potaknute ovakvim razmišljanjima, a s ciljem promocije halal prehrane i podizanja svijesti o njenoj važnosti, djevojke i žene okupljene kroz Vijeće žena MIZ Sisak „Nahla“ osmislile su i pripremile prvu halal kuharicu u Hrvatskoj, pod nazivom „Iz Nahline halal kuhinje“.

Radi se o knjizi s preko osamdeset recepata tradicionalne i moderne kuhinje koje su autorice ili same osmislile ili ih obogatile svojim vlastitim idejama, a pečat njezinoj unikatnosti i vrijednosti dala su dvojica stručnih recenzenata, chef Goran Raguž i chef Nihad Mameledžija.

Ovo je prva halal kuharica u Hrvatskoj, u kojoj će svi ljubitelji zdrave i uravnotežene prehrane moći pronaći nešto za sebe.

Recezenti:

U njoj možete naći širok izbor: od predjela do glavnih jela, od juha i tjestenina do ukusnih slastica, od okusa Orijenta do okusa Mediterana.

(Chef Nihad Mameledžija)

Rijetko kad sam pred sobom imao knjigu ove vrste koja me oduševila kako svojim izgledom tako i pristupom hrani i mojoj profesiji. Rijetko kad su i izbor recepata i njihova imena bili ovako pametno osmišljeni. (Chef Goran Raguž)

Izvor: hotspots.net.hr

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije