Grad Zagreb kao pokrovitelj simpozija o bosanskom jeziku Istaknuto

24 Feb 2017

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa saradnicima primio je predstavnike bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba kako bi razgovarali o gradskoj podršci narednim projektima bošnjačkih udruženja.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koje bošnjačke udruženja sa zagrebačkog područja pripremaju za ovu godinu te o sudjelovanju Grada Zagreba u njihovoj realizaciji.

Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, kao i za Grad Zagreb te Zagrebačku županiju, Sead Berberović, saradnju među bošnjačkim udruženjima međusobno i sa Gradom Zagrebom ocijenio je odličnima.

Berberović je istakao kako se u aprilu ove godine organizira simpozij o bosanskom jeziku u kojem bi sudjelovali, kako je rekao, eminentni stručnjaci iz Hrvatske i BiH. Od gradonačelnika je zatraženo pokroviteljstvo na ovim događajem, izjavio je.

Na sastanku s gradonačelnikom bili su i predsjednik Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske Preporod Ervin Jahić te predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) Harun Omerbašić sa zamjenikom.

U Gradu Zagrebu, prema posljednjem popisu stanovništva, živi oko 8.000 Bošnjaka.

(AA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo