Logo
Printaj ovu stranu

U Beogradu napadnut snimatelj agencije Anadolija Nihad Ibrahimkadić

, Objavljeno u Region Istaknuto

Snimatelj Anadolu Agency (AA) Nihad Ibrahimkadić napadnut je rano jutros u blizini željezničke stanice u Beogradu, glavnom gradu Srbije.

Snimatelj Ibrahimkadić je, kako je  javila agencija Anadolija (AA), u napadu zadobio teže tjelesne povrede, a nakon napada pronašli su ga i u transportu na Vojnomedicinsku akademiju Beograd asistirali pripadnici žandarmerije. Ibrahimkadić je trenutno smješten na odjelu za intenzivnu njegu.

Zasad neidentifikovani napadači Ibrahimkadića su napali s leđa, a prilikom niti nakon napada nisu govorili i nisu odnijeli predmete od vrijednosti. Uposlenik AA je napadnut u ranim jutarnjim satima po povratku iz Bosne i Hercegovine gdje je boravio na novogodišnjem dopustu.

O napadu na snimatelja AA obaviještena je Ambasada BiH u Srbiji te Ambasada Republike Turske, kao i nadležni organi Republike Srbije.

Anadolu Agency (AA) najoštrije osuđuje napad na svog uposlenika i poziva sve nadležne službe u Srbiji da što prije rasvijetle ovaj slučaj.

Osudama se također pridružuje kolektiv RTV IZ BIR. Napad na snimatelja agencije Anadolija napad je na slobodu medija, ugrožavanje njihovih prava i profesionalnog rada. Ovaj napad zahtijeva hitnu i adekvatnu reakciju nadležnih organa, odgovornih za sigurnost svih građana, uključujući medijske djelatnike.

BIR.ba

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB