Sabor IZ u Srbiji: Hitno otkloniti nepravdu

29 Okt 2016

U subotu 29.10.2016. godine održano je konstituirajuće zasjedanje Sabora Islamske zajednice u Srbiji na kojem su verifikovani mandati novih članova Sabora, te izabrano rukovodstvo ovog najvišeg predstavničkog i zakonodavnog organa Islamske zajednice.

Za predsjednika Sabora izabran je Hajro ef. Tutić, za potpredsjednike Fadil Nikšić iz Muftijsva sandžačkog, Berat ef. Halimi iz Muftijstva preševskog i dr. Smajo Serhatlić iz Muftijstva beogradsko-novosadskog, a za sekretara Sabora Omer ef. Đondić.

Nakon toga prisutnima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je govorio o izazovima sa kojima se Islamska zajednica suočava te odlučnosti da ustrajemo na podizanju kvaliteta i vraćanju njenog jedinstva, pozvavši sve one koji su se odmetnuli od svoje zajednice da se u nju vrate bez posljedica.

Sabor je najoštrije osudio napade na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru pozivajući nadležne da hitno otklone nepravdu i ne dozvole destabilizaciju ovog prostora, a vjernike da ne nasjedaju na manipulacije i dezinformacije, navodi se u saopćenju Informativne službe Mešihata IZ-e u Srbiji.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo