Crna Gora: Islamska zajednica stabilizujući faktor

14 Okt 2016

Islamska zajednica u Crnoj Gori od visokog je značaja jer predstavlja stabilizujući faktor u zemlji, ali i u regionu Zapadnog Balkana, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Numanović se u četvrtak sastao sa delegacijom Kuvajta i predstavnicima Mešihata IZ u Crnoj Gori, sa kojima je razgovarao o položaju manjinskih naroda i vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

On je, navodi se u saopštenju, prisutne upoznao sa građanskim konceptom Crne Gore po kojem država stvara jednake uslove za sve svoje građane.

Na primjeru multikulturalnosti i multikonfesionalnosti jako smo bogati i Crna Gora ulaže mnogo u očuvanje suživota, kaže se u saopštenju.

 

Promocija suštinskih vrijednosti

Takođe se navodi da za Crnu Goru manjinski narodi predstavljaju integrativni dio, i shodno tome uživaju punu zakonodavnu i institucionalnu zaštitu.

Numanović je, kako je saopšteno, konstatovao da je u cilju unapređenja vjerskih prava i sloboda i uređenja odnosa države i vjerskih zajednica Vlada potpisala Ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori.

Delegaciju Kuvajta sačinjavali su vladini zvaničnici iz resora za vakufe i diplomata iz Ambasade Kuvajta u Beogradu.

Članovi delegacije su, kako je saopšteno, zahvalili na prijemu i pohvalili saradnju sa IZ u Crnoj Gori, koju su istakli kao primjer pozitivne prakse kada je u pitanju promocija suštinskih vrijednosti i suživota zajednice.

Izvor: Agencije

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo