Logo
Printaj ovu stranu

Novčana pomoć Rijaseta IZ-e u BiH stanovništvu i Islamskoj zajednici Makedonije

, Objavljeno u Region Istaknuto

U petak, 30. septembra 2016. godine u trodnevnoj posjeti Islamskoj zajednici Makedonije i bošnjačkim džematima u Makedoniji, boravila je delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Delegaciju su sačinjavali Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu i Mensur ef. Pašalić, šef Odjela za dijasporu i predsjednik Udruženja ilmijje.

Prilikom posjete delegacija se susrela sa hadži Sulejmanom Redžepijem, reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Makedoniji i Mustafom Dautijem predsjednikom humanitarne organizacije „El-Hilal”.

Cilj posjete bio je uručivanje novčane pomoći Rijaseta Islamske zajednice u BiH bošnjačkom stanovništvu pogođenom u nedavnim poplavama i donacije Islamskoj zajednici Makedonije. Pomoć je uručena za 25 bošnjačkih porodica čije su kuće nastradale u poplavama.

U razgovoru sa reisu-l-ulemom Redžepijem izražena je želja da, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH u što skorije vrijeme posjeti Bošnjake Makedonije, kojih je na ovim prostorima oko 40 hiljada okupljenih u 12 džemata.

“Svi Bošnjaci s kojima smo se susreli izrazili su želju da ih posjeti reisu-l-ulema IZ-e u BiH, smatrajući da bi ta posjeta doprinijela boljem položaju Bošnjaka Makedonije, kako u društvu tako i u Islamskoj zajednici Makedonije. Oni su se također i zahvalili na pomoći koju im je pružio Rijaset Islamske zajednice u BiH”, kazao je Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu.

Tokom posjete bošnjačkim džematima u Makedoniji domaćin delegaciji Rijaseta IZ-e u BiH bio je Jusuf ef. Čolović, koordinator bošnjačkih džemata Makedonije.

E.B.

(islamskazajednica.ba)

ocijeni
(2 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB