Odbor IZ Velenje primio priznanje grada Istaknuto

21 Sep 2016

Na svečanosti slovenačke Opštine Velenje, Odbor IZ Velenje primio je Gradonačelnikovo priznanje. Priznanje je u ime Odbora IZ Velenje preuzeo predsjednik gospodin Mersad Dervišević koje mu je uručio gradonačelnik gospodin Bojan Kontič.

U službenom objašnjenju se navodi da je Velenje već nekoliko godina multikulturni i multinacionalni grad u kojem se poštuju sve religije i nacionalne zajednice. Tome zasigurno doprinosi i Islamska zajednica u Republici Sloveniji, odnosno Odbor IZ Velenje koja se aktivno uključuje u društveni život grada i cijelo vrijeme pruža podršku pozitivnom međureligijskom i međukulturnom dijalogu.

Odbor Islamske zajednice Velenje, kao dio Islamske zajednice u Republici Sloveniji, uspješno djeluje već od 1991. godine.

Upravo ove godine Odbor IZ Velenje obilježava 25. godišnjicu svoga rada i djelovanja.

U svom radu su otvoreni, podržavaju međusobnu saradnju i integraciju u lokalnu sredinu. Dosad su izveli brojne humanitarne, socijalne i obrazovne projekte i doprinijeli da se u Velenju razvije posebna kultura života i suživot ljudi različitih vjerskih uvjerenja što je osnova za međusobno povjerenje.

Odbor Islamske zajednice Velenje zbog toga dobiva Gradonačelnikovo priznanje za aktivnu uključenost u društveni život i podržavanje međureligijskog i međukulturnog dijaloga.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo