Muftija Grabus primio gradonačelnike Ljubljane i Zagreba na gradilištu ljubljanske džamije

18 Maj 2016

U srijedu, 18. maja 2016. godine, dr. Nedžad Grabus na gradilištu ljubljanske džamije primio je ljubljanskog i zagrebačkog gradonačelnika Zorana Jankovića i Milana Bandića.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je istakao da Zagreb i Ljubljana mogu biti primjer ostalim europskim gradovima.

"Mi živimo multikulturno i to je naša najveća pobjeda", kazao je Bandić.

Bandić je prilikom obilaska gradilišta, gdje se polahko približava kraju prva faza gradnje, više puta podsjetio na dobre odnose među slovenskim i hrvatskim glavnim gradovima i ocijenio da su sa Jankovićem otvorili gradove za svakog čovjeka. Sa Bandićem se složio i ljubljanski gradonačelnik i dodao da je izmjena iskustava među gradovima dragocjena.

Muftija Grabus je prilikom Bandićeve posjete kazao kako je Zagreb za slovensku Islamsku zajednicu "određena inspiracija", posebno Islamska zajednica u hrvatskoj prijestolnici. Ljudi, prema mišljenju Grabusa, u Zagrebu nisu integrisani već su sastavni dio društva.

"Mi imamo mnogo integriranih ljudi, ali nisu sastavni dio društva", dodao je.

Muftija je kazao da će do kraja septembra završiti sa prvom fazom građevinskih radova, cijeli kompleks trebao bi biti završen u narednoj godini.

Kada su u pitanju financijska sredstva, Islamska zajednica i kod druge faze izgradnje računa na financijsku pomoć iz Katara. Zahvalio se Kataru za financijsku pomoć. Muftija Grabus je kazao da će pokrenuti incijativu za uređenje željezničkog muzeja i njegove okolice koji se nalazi u neposrednoj blizini Islamskog kulturnog centra.

Izgradnji centra će, prema riječima Bandića, nešto doprinjeti i sam Zagreb.

"Nešto ćemo donijeti prije kraja izgradnje džamije", kazao je.

U delegaciji g. Bandića bio je i dr. Gzim Redžepi, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zagreb.

N.P.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo