Muftija Zukorlić raspoređen na mjesto savjetnika u Mešihatu IZ u Srbiji

14 Mar 2016

Na svojoj vanrednoj sjednici održanoj 14.03.2016. godine, a nakon konstatacije da je muftija Muamer ef. Zukorlić podnio ostavku na funkciju muftije sandžačkog, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji donio je odluku o imenovanju dosadašnjeg Muftije na radno mjesto savjetnika u Mešihatu.

Svoju odluku o ostavci muftija Zukorlić obrazložio je tvrdnjom da ne želi ni na koji način dopustiti da se njegov politički angažman negativno odrazi ili zloupotrijebi na štetu Islamske zajednice, kao i da se odlučio na ovaj korak zbog nedvosmislenog opredjeljenja da se njegova buduća politička aktivnost jasno razdvoji od dosadašnje vjerske uloge te da je ovu odluku donio nakon konsultacija sa Reisu-l-ulemom u Sarajevu, saopćeno je iz Informativne službe Mešihata IZ u Srbiji.

Podsjećamo, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović 11. marta je održao sastanak sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftijom  dr. Mevludom ef. Dudićem i muftijom sandžačkim Muamerom ef. Zukorlićem na temu stanja Islamske zajednice u Sandžaku, a u povodu kandidature Muamera Zukorlića na predstojećim općim izborima u Srbiji.

Nakon iscrpne analize postignuta je puna saglasnost oko normativnog tumačenja u vezi s ovim pitanjem.

BIR.ba

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo