Susret premijera Milanovića i muftije Hasanovića: Kvalitetna saradnja Vlade i Islamske zajednice

01 Sep 2015

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiju Aziza ef. Hasanovića, saopćila je Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH.

Predsjednik Vlade Milanović i muftija Hasanović razgovarali su, navodi se u saopćenju, o dosadašnjoj saradnji Vladinih institucija i Mešihata Islamske zajednice.

Saradnja je, kako se naglašava, obostrano ocijenjena kao jako kvalitetna, a razgovarali su i o budućoj saradnji, posebno imajući u vidu da se iduće godine obilježava 100 godina otkako je Hrvatski sabor donio Odluku o jednakopravnosti islama s drugim religijama.

Muftija Hasanović istaknuo je, navodi Služba za odnose s javnošću, kako je to odraz iznimnog civilizacijskog dostignuća i razvoja Republike Hrvatske s kojim se može pohvaliti malo koja zemlja.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović zahvalio je pripadnicima Islamske zajednice u Hrvatskoj na doprinosu razvoju zemlje te potvrdio spremnost Vlade da i dalje razvija kvalitetne odnose s Mešihatom Islamske zajednice.

(BIR/Fena)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo