Međunarodni simpozij "Islam i mediji" u Zagrebu

24 Apr 2015

U Islamskom centru u Zagrebu održava se 22. po redu međunarodni simpozij "Islam i mediji" na kojem su učešće uzeli brojni gosti i predavači iz Hrvatske, Irana, Tunisa, Alžira, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Simpozij organizuju Mešihat IZ u Hrvatskoj, Ibn Sina institut Sarajevo i Sveučilište u Zagrebu. Prisutnima su se, na svečanom otvorenju simpozija, u prepunoj dvorani "dr. Salim Šabić" Islamskog centra obratili muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, dr. sc. Rouhollah Ghaderi Kangavari, te prof. dr. sc. Damir Boras, Rektor sveučilišta u Zagrebu.

Rektor sveučilišta u Zagrebu dr. Boras najavio je da će se na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu uskoro oformiti katedra arabistike i islamistike, čime će se otvoriti mogućnost da se njeguje arapski jezik.

Muftija Hasanović je najtoplije pozdravio ovakvu ideju, te izrazio nadu da će se mnoge arapske zemlje koje imaju ambasade u Hrvatskoj uključiti i dati svoj doprinos u realizaciji ove ideje.

- Nisam ni sumnjao da će povjerenstvo koje smo imenovali u vrlo brzom roku izaći sa ovakvim prijedlogom. Uvaženi profesore, čestitam vam na tome, jer ćete, ako Bog da, imati u svom dvorištu programski studij vezan za ovu nasušnu potrebu izučavanja islama i arapskog jezika na Sveučilištu u Zagrebu, - kazao je u svom obraćanju muftija dr. Hasanović.

Naredne godine Hrvatska će obilježiti stotu godišnjicu priznanja islama brojnim manifestacijama. O tom značajnom jubileju muftija dr. Hasanović je kazao:

- Ovaj simpozij uvod je u stotu obljetnicu koju planiramo, ako Bog da, obilježiti u suradnji sa državnim institucijama koje su iskazale punu spremnost da zajedno s nama obilježe taj povijesni događaj, ne samo za našu zajednicu, nego za društvo u cjelini,- istakao je muftija dr. Hasanović.

Mirsad Ovčina

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo