Izetbegović: Mislim da ćemo u maju postići neke kompromise (VIDEO)

30 Apr 2019

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je danas u Sarajevu, na Vaškršenjme prijemu kojeg je organizirao Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, izjavio novinarima kako misli da je smisao vjera i vjerskih zajednica "da nas podsjete kada se izgubimo u ovome teškom vremenu na to šta je osnova života - mir, međusobno poštovanje, suživot“.

- Pridružujući se takvim porukama, svim pravoslavcima u BiH i diljem svijeta čestitam ovaj veliki praznik vaskrsnuća Hristovog, obnove života, sa željom da se i u BiH obnove dobri odnosi, da život postane pravi život, onakav kakav zaslužuju ovi narodi nakon svega – mir, stabilnost, prosperitet...To je ono što želim pravoslavcima u BiH i svim njihovim komšijama - naveo je Izetbegović.

Na novinarsko pitanje u vezi s implementacijom izbornih rezultata, Izetbegović je kazao kako misli da će neke kompromise postići u mjesecu maju i da će biti formirano Vijeće ministara BiH, Federalna vlada i "da ćemo kompletirati tu čitavu strukturu u sljedeća dva mjeseca“.

-Treba naći način da se aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO i mislim da smo blizu iznaći neki kompromis i krenuti u stabilizaciju prilika i odnosa u BiH - kazao je Izetbegović.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo