Održan sastanak sa urednicima javnih i privatnih medija u BiH (AUDIO) Istaknuto

13 Feb 2019

U Saborskoj sali Rijaseta IZ u BiH upriličen je konsultativni sastanak s urednicima javnih i privatnih medija u Bosni i Hercegovini, s ciljem pripreme i realizacije programa povodom ramazana, ali i uspostavljanja saradnje u pogledu javne prezentacije Islamske zajednice.  Sastanak je održan u organizaciji Uprave za vjerske poslove i Media centar-a.

Direktor Media centra IZ u BiH Amir Sakić istkao je da su IZ u BiH zajedno sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH i Media centrom IZ u BiH jako zainteresirani za adekvatnu prezentaciju vjerskih sadržaja, islamskih tema i islamskih vrijednosti kroz javne i privatne medije.

Direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović ovaj sastanak smatra izuzetno važnim za nastavak jako dobre saradnje sa medijima, kako onih iz javnog tako i onih iz komercijalnog sektora, sa Islamskom zajednicom.

Glavna urednica programa TVSA Amela Hubjer Hatić izrazila je veliko zadovoljstvo zbog organizacije sastanka sa urednicima javnih i privatnih medija naglasivši važnost zajedničke saradnje.

Dosadašnja saradnja u realizaciji vjerskog programa IZ i drugih medija ocjenjena je kao izuzetno pozitivna a predstavnici medija istakli su da će se ta saradnja nasataviti i u budućnosti.

Radio Bir

 

 

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo