Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Ambasada Malezije zajedno pružili podršku mališanima u Roditeljskoj kući Istaknuto

29 Okt 2019

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice podržao je rad Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka sa 5.000 KM, te obezbjedio veliku količinu vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta naše djece, uz nesebičnu podršku Ambasade Malezije i NJ.E. Zakri Džafar, ambasadora Malezije u BiH.

Toplina, lijepa riječ, mir i sigurnost su ono najpotrebnije djeci i roditeljima koji se bore sa najtežim oboljenjima. Ponekad, lijepa riječ može otvoriti dušu prema novom svijetu, u kojem preovladava sunce, svjetlost i spokoj. Vrlo često, podrška nama najbližih je ključna i nužna da se najveći borci ne bi osjećali usamljeno, zaboravljeno i napušteno - navodi se u saopštenju Udruženja.

Djeci oboljeloj od raka, koja su se skupila pod okriljem Udruženja, podrška dolazi svakodnevno sa svih strana od mnogih dobrih i humanih ljudi. Danas su Roditeljsku kuću posjetili i uručili donaciju Zejnil Rebihić i Ibrahim Melanović, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove te rukovodioc Ureda za društveni brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

"Ova predivna donacija pokazuje kako saradnja i zajedništvo mogu polučiti plemenite rezultate; pokazuje kako sa malo truda možemo promijeniti tuđe živote bez da nam to oduzme naše vrijeme, a zauzvrat dobijemo mnogo više. Dobijemo ljubav i osmijeh onih koji se nalaze u najvećoj nevolji. Na koncu, to je ono i najteže – nasmijati dijete koje pati, nasmijati roditelja dok se bori za život svog djeteta.

Udruženje izražava duboku zahvalnost Islamskoj zajednici u BiH i prijateljskoj državi Maleziji" - navodi u saopštenju Atifa Buldić – Bešić iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo