U Biblioteci ''Behram-beg'' promovirane tri knjige u izdanju Biblioteke ''Dositej Obradović'' iz Novog Pazara

23 Okt 2019

U čitaonici ''Behram-beg'' u Tuzli 21. oktobra upriličena je promocija tri knjige u izdanju Narodne biblioteke ''Dositej Obradović'' iz Novog Pazara, i to "Stari majstori Jeni Pazara" autora Elijasa Rebronje, "Oblici orijentalne kulture na prostoru Sandžaka" autora Mensura Zukorlića i "Roman Rulet" autora Avde Ćeranića.

O prvim dvjema knjigama govorili su autori, dok je o trećoj knjizi, osim autora, govorio i gospodin Elijas Rebronja, direktor Biblioteke ''Dositej Obradović''.

Promociju je moderirala Amela Škrijelj, zamjenica direktora Biblioteke ''Dositej Obradović''.

U ime organizatora promocije, prisutne je poselamio, uputio riječi dobrodošlice i zahvanosti na dolasku direktor Biblioteke ''Behram-beg'' Admir Muratović. U umjetničkom dijelu programa prisutni su mogli uživati u dvjema muzičkim numerama koje je na violini izveo Fadil Umihanić, učenik Behram-begove medrese u Tuzli.

Iako izdavačka djelatnost nije primarna djelatnost biblioteke, Biblioteka ''Dositej Obradović'' je jako produktivna u ovom kontekstu tako da je prisutnima, pored promoviranih knjiga, bilo izloženo i 20-ak drugih knjiga, različitih žanrova, publikoivanih u proteklome periodu.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo