Grad Sarajevo finansijski podržao Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' Istaknuto

14 Okt 2019

Grad Sarajevo je sa 20.000 KM finansijski podržao Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, a tim povodom danas je gradoačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio Roditeljsku kuću.

- Postoje projekti koji, zbog svoje humanosti i opće koristi, zaslužuju našu stalnu i bezrezervnu podršku. Roditeljska kuća i stan koji je za iste potrebe osigurao Grad Sarajevo su među njima - poručio je gradonačelnik Skaka tokom sastanka sa predstavnicima ove organizacije i direktorom Fikretom Kubatom.

Sredstva su dodijeljena uz saglasnost Gradskog vijeća i namijenjena su, između ostalog, i za održavanje stana koji koriste porodice oboljele djece, a koji je ranije osigurao Grad Sarajevo.

- Na izvjestan način ovo udruženje čuva obraz cijelog društva i olakšava ne samo djeci nego i cijelim porodicama najteže trenutke u životu. Zato mi njima moramo olakšati njihov posao - rekao je Skaka.

Direktor Kubat je tom prilikom zahvalio gradonačelniku na kontinuiranoj saradnji i potcrtao važnost činjenice da Grad stoji uz Udruženje, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

GRAD SARAJEVO

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo