Ured za društvenu brigu: U Goraždu održan sastanak sa udruženjima iz BPK Istaknuto

09 Okt 2019

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH jučer je sa predsjednicama udruženja koja djeluju na području Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) organizirao sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnostima saradnje.

Sastanku, koji je održan na inicijativu Uprave za vanjske poslove i dijasporu, u ime Rijaseta Islamske zajednice pisustvovale su mr. Emina Bešlija i Amela Brdar, stručne saradnice Ureda za društvenu brigu, zatim mr. Medina Mehmedović - Mulalić, stručna saradnica u Odjelu za saradnju sa NVO i dr. Safija Malkić, šef Odjela za brak i porodicu.

Sastanku su prisustvovale predsjednice članice desetak udruženja sa područja BPK, koje su predstavile svoj rad i probleme sa kojima se susreću.

Aktivnosti Ureda predstavila je mr. Bešlija, dok je tokom sastanka ukazano i na potrebu da se goraždanska udruženja umrežavaju sa domaćim ali međunarodnim organizacijama koje se bave istom problematikom, o čemu je govorila mr. Mehmedović.

Šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove dr. Safija Malkić pozvala je prisutne predsjednice udruženja da se „za rješavanje određenih problema kao i potrebu za razgovorom u vidu moralne podrške i preporuke za dalje“, uvijek mogu obratiti koordinatorici u Muftijstvu ili Medžlisu.

U ime Muftijstva gorždanskog i Medžlisa Islamske zajednice Goražde sastanku su prisutvovale Amela Dučić, Adila Čaušević i Melisa Kurtić.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo