Sarajevski dani poezije: "Poezija u doba oskudice" Istaknuto

08 Okt 2019

Manifestacija 58. Sarajevski dani poezije biće održana od 8. do 13. oktobra i okupiće pjesnike iz BiH i više evropskih zemalja, najavio je danas u Sarajevu direktor Društva pisaca BiH Hadžem Hajdarević.

Kako je istaknuto, poezija ostaje uprkos svim povijesnim i sociopolitičkim nevoljama, izazovima, nepravdama i trajno zabrinjavajućim naciokratskim rasputnicama na ovim prostorima.

Ovogodišnja manifestacija, osim pjesnika iz BiH, okupiće i mnoge autore poezije iz Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Luksemburga, Makedonije, Njemačke, Srbije.

Svečano otvaranje manifestacije je u četvrtak 10. oktobra.

Programom je predviđeno da 12. oktobra, u subotu, bude dodijeljeno priznanje " Bosanski stećak " savremenom crnogorskom pjesniku Miloradu Popoviću. Za 13. oktobra, u nedjelju, predviđen je i zajednički izlet učesnika Manifestacije u Mostar i njegovu neposrednu okolinu.

"Programski savjet Mnifestacije, kao i Društvo pisaca BiH, zahvalni su svima onima koji su cijenili šta Sarajevski dani poezije predstavljaju za grad Sarajevo i za zemlju Bosnu i Hercegovinu", kazao Hajdarević.

RTV Bir

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije