'Šarena parada' za početak Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo

07 Okt 2019

Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju 'Dajte nam šansu' zvanično je, programom 'Šarena parada' u centru grada, otvorilo Dječiju nedjelju u Kantonu Sarajevo.

Direktorica Udruženja 'Dajte nam šansu' Ines Kavalec kaže da u programu sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju i tipična djeca, a poruka je da različitosti postoje ali se djeca ne smiju dijeliti po bilo kojem osnovu.

- Svakom djetetu treba dati pravo koje mu i pripada. Prepoznajte različitosti, živite s njima , uvažavajte ih - poručila je.

Program je dio Dječijeg festivala 'Hajde svijete budi dijete', nije takmičarskog karaktera, a do 11. oktobra bit će izvedene predstave za djecu i upriličena radionica lutkarstva. Za zatvaranje festivala planirana je dodjela i priznanja u Centru kulture i mladih.

Cilj festivala je da, putem pozorišta za djecu i mlade uvede najmlađe generacije u teatarsku umjetnost s akcentom na pedagošku dimenziju programa promovirajući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugarima , obitelji, prirodi….

Pokrovitelj Festivala je Općina Centar, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Stari Grad.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije