H. Kavazović kandidiran za reisu-l-ulemu

07 Sep 2019
H. Kavazović kandidiran za reisu-l-ulemu Arhiva

Muftijstvo tuzlansko je kao kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u BiH na predstojećim izborima predložilo aktuelnog reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića.

Kako je saopćilo Muftijstvo, konsultacije u vezi s evidentiranjem kandidata za reisu-l-ulemu održane su jučer u Tuzli, a prisustvovali su im muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, sabornici sa područja Muftistva tuzlanskog, direktori ustanova IZ, te glavni imami i predsjednici izvršnih odbora medžlisa.

Sastankom je predsjedavao član Komisije za evidentiranje kandidata za reisu-l-ulemu za  izborni okrug Tuzla akademik Enver Zerem.

Komisija je zajedničkim stavom za kandidata za reisu-l-ulemu predložila dr. Huseina ef. Kavazovića.

Sudionici konsultacija su, između ostalog, istakli da je dr. Husein-ef. Kavazović obavljajući dužnost reisu-l-uleme u proteklih sedam godina iznimno predano i odlučno radio na reformi organizacije i djelovanja IZ, čiji su rezultati vidljivi na svim njenim nivoima.

„IZ je u ovom periodu učinila i značajan iskorak u sistemskoj i kontinuiranoj brizi o povratničkim džematima. Svojim mudrim i odmjerenim pristupom dr. Husein-ef. Kavazović je istrajno radio na izgradnji dobrog ugleda Zajednice u zemlji i svijetu i podsticao razvoj svih njenih potencijala kako bi u svojoj misiji bila što uspješnija”, saopćilo je Muftijstvo tuzlansko.

Odluka o raspisivanju izbora za izbor reisu-l-uleme za novi sedmogodišnji mandat donesena je na sjednici Sabora IZ održanoj 24. augusta.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo