Muftija zenički sa direktorom TIKA-e o projektu izgradnje Islamskog centra u Zenici

06 Sep 2019
Muftija zenički sa direktorom TIKA-e o projektu izgradnje Islamskog centra u Zenici AA

Projekti koji se realiziraju na području Muftijstva zeničkog, posebno izgradnja Islamskog centra u Zenici i mogućnosti uključivanja Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) u taj projekat, bile su teme današnjeg razgovora muftije zeničkog Mevludina ef. Dizdarevića sa Omerom Farukom Alimcijem, direktorom TIKA-e za BiH, javlja Anadolu Agency (AA). 

Muftija zenički ovom prilikom zahvalio je TIKA-i prijateljskom narodu Republike Turske na pomoći u realiziranju različitih projekata i aktivnosti, prije svih na obnovi zajedničkog nasljeđa i pomoći povratnicima.

Direktor TIKA-e Alimci, između ostaloga, istakao je da je TIKA u 24 godine djelovanja na području BiH više od 900 projekata i aktivnosti iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, te da su u posljednje vrijeme u fokusu razvojni projekti poljoprivrede i stočarstva koji imaju za cilj upošljavanje nezaposlenog stanovništva Bosne i Hercegovine.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom u Zenici prisustvovali su i Jasmin Šojko, asistent TIKA-e, i Edin Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo