Tuzla: Stipendije za 40 učenika i studenata

25 Dec 2018

U ponedjeljak 24. decembra u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina upriličeno je svečano potpisivanje ugovora sa stipendistima Fonda za stipendiranje učenika i studenata Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Svečanom potpisivanju ugovora su prisustvovali glavni imam Medžlisa Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Hasan-ef. Spahić i pravnik Mersad-ef. Pašić.

U skladu sa Pravilnikom i raspoloživim sredstvima donijeta je odluka da Fond ove školske godine stipendira 40 učenika i studenata, a ukupna sredstva namijenjena za ovogodišnje stipendije iznose cca 18.000 KM.

Od 40 stipendista, njih 14 su studenti, 13 srednjoškolci i 13 su učenici osnovnih škola. Ove godine među stipendistima je i dvoje osnovaca iz srebreničkog džemata Dobrak.

Stipendistima i njihovim roditeljima prigodnim riječima i čestitkama obratio se glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji im je poželio da i u narednom periodu njihovi uspjesi na polju obrazovanja budu dobri, te da im dodjeljene stipendije budu dodatni podstrek u postizanju još boljih rezultata.

Osnovna sredstva iz kojih se finansira Fond za stipendije su izdvajanja imama MIZ Tuzla u prvom redu, potom uposlenika, vakifa i džematlija sa ovog područja.

(muftijstvotz.ba)

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije