Jedanaesti festival ilahija i kasida u Gornjem Vakufu

02 Dec 2018

Jedanaesti festival ilahija i kasida, koji je okupio mnoge horove iz BiH i Srbije, održan je u Centru za obrazovanje, sport i kulturu u Gornjem Vakufu, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ iz toga grada.

- Radi se o već tradicionalnom festivalu, koji smo počeli organizovati 2008. Trudimo se da bude na najvišem nivou, u čemu nam pomažu svi oni koji u ovom događaju vide veliki značaj za kulturu i tradiciju ovog kraja, ali i cijele Bosne i Hercegovine - kazao je predsjednik gornjovakufskog „Preporoda“ Senad Hadžić.

U programu prve festivalske večeri nastupili su: Hor „Firdevs“ Maglaj, KUD „Stambol“ Novi Pazar, Hor „Blagaj“ Blagaj, Hor Karadžoz-begove medrese iz Mostara, Hor „Bilal“ Janja- Bijeljina, te domaćini – članovi BZK „Preporod“.

U subotu je Festival imao takmičarski karakter, a posjetiocima su se predstavili: VIS „Forte“ Donji Vakuf, KUD „Stari grad“ Ključ, Hor BZK „Preporod“ Vitez, Ansambl „Selam“ Gračanica, Mješoviti hor „Harmonija“ Sanski Most, VIS „Merak“ Sapna i Hor „En-Nahl“ iz Tetova.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo