Poziv umjetnicima i autorima za učešće u programima "Marš mira 2018" Istaknuto

05 Jun 2018
Marš mira - Čas historije u prvom kampu, (Liplje, 2017) Marš mira - Čas historije u prvom kampu, (Liplje, 2017) (Radio BIR Arhiva)

Organizacioni odbor za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica i Pododbor "Marša mira 2018" objavili su poziv svim zainteresovanim autorima i umjetnicima, koji u svom umjetničkom i autorskom opusu posjeduju video sadržaje, knjige, filmove ili druge vrste umjetničko-dokumentarnih sadržaja, da se do 01.07.2018. godine prijave za učešće u programskim sadržajima "Marša mira 2018".

U prijavi je potrebno dostaviti potpune podatke o autoru, kao i dio sadržaja za koji autor smatra da bi bio prikladan za prikazivanje – izvođenje u programskim sadržajima Marša mira. 

Zainteresovani autori se mogu prijaviti na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pododbor za Marš mira će sve dostavljene prijedloge pregledati, a prijavljene autore kontaktirati u najkraćem vremenskom roku, navodi se u pozivu koji potpisuje predsjednik Organizacionog odbora, zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković.

Odabrani sadržaji će biti predstavljeni u programima "Marša mira 2018" koji se održavaju u kampovima prenoćišta "08. juli - Liplje (Zvornik)" i "09. juli - Mravinjci (Konjević Polje)".

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo