Literarni natječaj o temi: Kur'an je lijek i milost vjernicima Istaknuto

04 Maj 2018
“Mi objavljujemo u Kur'anu ono što je lijek i milost vjernicima, a zločiniteljima on samo povećava propast.” Al-Isrā᾿ 82 “Mi objavljujemo u Kur'anu ono što je lijek i milost vjernicima, a zločiniteljima on samo povećava propast.” Al-Isrā᾿ 82

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija “Mulla Sadr” raspisuju Literarni natječaj o temi: “Kur'an je lijek i milost vjernicima”. Izbor naslova teme Literarnog natječaja inspirisan je značenjem 82. ajeta sure Al-Isrā᾿: “Mi objavljujemo u Kur'anu ono što je lijek i milost vjernicima, a zločiniteljima on samo povećava propast.”

Literarni radovi mogu biti uobličeni u formi priče, pjesme, ili prigodnog eseja, uz važnu napomenu da se na Literarni natječaj može poslati samo jedan rad (priča, ili esej), dužine, najviše, do četiri novinarske kartice, do 7.500 (sedam ipo hiljada) znakova, a ukoliko se autori/autorice odluče sudjelovati na Natječaju u poetskoj formi, onda mogu poslati od jedne do četiri svoje pjesme. U obzir će biti samo uzeti oni radovi koji se budu držali teme Literarnog natječaja.

Literarni natječaj nije starosno uvjetovan pa se svojim literarnim ostvarenjima mogu javiti svi koji govore i pišu na bosanskom jeziku, bilo u Bosni i Hercegovini, bilo u inostranstvu.

Učesnici/učesnice u Literarnom natječaju svoje radove treba da pošalju sa šifrom, najdalje, do 20. juna 2018. godine na sljedeću e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. a u posebnoj koverti, koju treba poslati poštom, treba dostaviti ime, prezime, šifru, samim tim i rješenje šifre, te broj telefona (radi kontakta), pa tu, zapakovanu kovertu proslijediti na adresu:

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini 
Zelenih beretki 17
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Najuspješnijim učesnicima Organizatori takmičenja pripremili su vrijedne nagrade, koje će biti uručene u Sarajevu nakon okončanja procedure pregledavanja i vrednovanja radova pristiglih na Literarni natječaj.

 

Ocijeni
(3 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo