Nagradna ekskurzija mekteblijama podstrek za nove uspjehe (AUDIO) Istaknuto

28 Avg 2017

Polaznici mektebske nastave koji su ostvarili najbolje rezultate na 22. mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta, njih 32 kao i najuspješniji muallimi, u proteklih sedam dana boravili su u Turskoj na nagradnoj ekskurziji.

Domaćini sedmodnevne ekskurzije našim mekteblijama bili su Diyanet- Islamska zajednica u Turskoj u saradnji sa Uredom za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Realizujući ovaj projekat Islamska zajednica, odnosno Rijaset i Uprava za vjerske poslove, pokazuje da vode brigu o polaznicima mekteba, a posebno o najuspješnijim kao i o njihovim muallimima, ističe dr. Enes Svraka, šef Odjela za mektebsku nastavu, mlade i predškolske ustanove.

Zijad-ef. Suljić stručni saradnik u Odjelu za džemat i imama u Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH kaže kako je ovaj projekat od izuzetne važnosti kako za Islamsku zajednicu tako i za naše polaznike u mektebima jer je to i podstrek za njihovo dalje napredovanje.

Dr. Safija Malkić, šef Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam, ističe da je ovo putovanje jedinstven doživljaj odnosno putovanje i druženje mekteblija sa svojim vršnjacima različitih afiniteta a zajedničkog interesa i da ga treba nastaviti i narednih godina.

Naše mekteblije bili su gosti Muftije istanbulskog, posjetili su nekoliko škola, brojne džamije kao i izuzetno važne historijska mjesta i građevine. Slušaoci će imati priliku poslušati opširniju reportažu o ovom putovanju u programu Radija BIR u ponedjeljak 4. septembra od 15:30 sati.
Opširnije u prilogu:

Poslušajte i impresije sa ovog putovanja još jedne grupe mekteblija i njihovog muallima, kao i dr. Safije Malkić:

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo