Najstariji džemat u Njemačkoj obilježio 40 godina od osnivanja

23 Sep 2019

U Frankfurtu je 22. septembra ove godine obilježen jubilej 40. godina od osnivanja prvog i najstarijeg džemata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj - Islamski kulturni centar - Frankfurt. U svojstvu izaslanika Rijaseta Islamske zajednice u BiH Senaid ef. Kobilica, glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj prisustvovao je ovoj svečanosti.

Jubileju su također prisustvovali i prisutnima se obratili predstavnici islamskih zajednica u BiH, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Albaniji, kao predsjednici Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj Pašo ef. Fetić i Islamske zajednice Albanaca u Njemačkoj.

Naime, članovi džemata su iz svih navedenih zemalja predvođeni dobrim i iskusnim imamom Ahmed-ef. Kojaševićem, koji je također napunio 30 godina rada u ovom džematu. Kao domaćini prisutnima se obratili predsjednik džemata Mersudin Čehedarević i imam Ahmed ef. Kojašević, kao i glavni imam medžlisa Frankfurt Fahrudin-ef. Džinić.

Senaid ef. je u svom obraćanju prenio selame i čestitke reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića džematu i imamu povodom jubileja 40. godina od osnivanja džemata u želji da džemat nastavi okupljati i čuvati jedinstvo Bošnjaka i drugih muslimana. Uz napomenu da džemat Islamski kulturni centar Frankfurt može i dalje računati na podršku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo