Manifestacija ”Buđenje“ ove sedmice nastavlja turneju po Švedskoj Istaknuto

21 Nov 2018

Organizatori manifestacije „Buđenje“ su nakon uspješne izvedbe u Švicarskoj, Njemačkoj i Norveškoj nastavili svoj put prema Švedskoj gdje su sredinom mjeseca novembra počeli sa svojom turnejom. Manifestacija je organizovana u saradnji sa Islamskom zajednicom Bošnjaka u Švedskoj (IZBUŠ).

Riječ je o prezentaciji filma o prvom predsjedniku predsjedništva BiH, rahmetli Aliji Izetbegoviću i promociji 1. kola „Edicije Bošnjaci“ koja je započeta u organizaciji JU Muzeja „Alija Izetbegović“ te Simurg medije/ sedmičnika Stav.

Učesnici manifestacije su:publicist Adis Tanović, Filip Mursel Begović, glavni urednik „Edicije Bošnjaci“ i glavni urednik sedmičnika „Stav“ i Adnan Žiško, direktor JU Muzej „Alija Izetbegović“ i koordinator projekta „Edicije Bošnjaci“.

Ove sedmice manifestacija Buđenje biće održana u još četiri grada Švedske. Naime, turneja je počela 17.11.2018. sa izvedbom u Gislavedu, te se nastavila istog dana u Geteburgu da bi sutradan bila održana i u Linčepingu i Štokholmu. U ponedjeljak su bili gosti u Orebru, a u utorak u Norčepingu.

Plan za ostatak sedmice:

21.11.2018. Jončeping, 22.11.2018. Vekše, 23.11.2018. Malmo, 24.11.2018 Alvesta.

U skoro svim gradovima Švedske je manifestacija održana u prostorijama IZBUŠ-a.

Kapitalni izdavački projekt o identitetu Bošnjaka realizovan je pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Hatidža Muratović-Huzeirović

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije