Logo
Printaj ovu stranu

Ministarstvo kulture i sporta KS novčano podržalo bh. karatiste

, Objavljeno u Magazin

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je karate reprezentativce Bosne i Hercegovine iz klubova koji djeluju na području Kantona Sarajevo, a koji će od 20. do 29. oktobra učestvovati na Devetom svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

To prvenstvo će biti održano u glavnom gradu Republike Čile, dalekom Santiago de Čileu, gdje će učestvovati 1.557 karatista iz više od 100 zemalja svijeta.

- Ministarstvo kulture i sporta KS je obezbijedilo potrebna finansijska sredstva klubovima za vaše nastupe, i time osiguralo vaš odlazak na ovo veliko svjetsko takmičenje - kazao je ministar Kurić te zaželio svima sreću u predstojećim nastupima sa željom da se iz Čilea vrate sa što većim brojem medalja.

Za tu namjenu Ministarstvo je obezbijedilo 51.000 KM. Kurić je uputio i motivacionu poruku mladim reprezentativcima kazavši im kako će svaka njihova osvojena pojedinačna medalja biti posebno cijenjena i vrednovana od Ministarstva.

Zbog pružene podrške, pojedinačnu zahvalnost na podršci ministru Kuriću i kantonalnom ministarstvu, ovom prilikom iskazali su i Džan Mahmutović i Hamza Turulja koji su nedavno, gostujući na radiju BIR u emisiji za mlade Skripta iskazali zadovoljstvo jer mogu predstavljati svoju zemlju na svjetskom takmičenju te postići sve ono za šta se pojedinac bori.

- Uvijek je najteže biti svoj i raditi ono što volimo bez obzira kakve nas nedaće na putu zadese. Uvijek je i najlakše žaliti se, ali uz malo truda sve možemo postići – kazao je Hamza prilikom gostovanja.

Karate reprezentativci Džan Mahmutović i Hamza Turulja treniraju u Karate klubu „Okinawa“ na čelu sa trenerom Asmerom Šetom, profesorom sporta i majstorom karatea koji se osvrnuo na dosadašnje uspjehe Kluba kao i izazove s kojima se suočavaju mladi prilikom odlaska na državna, regionalna i svjetska prvenstva.

Pored navedenih takmičara iz Kantona Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu na tom takmičenju će predstavljati i takmičari iz cijele BiH, i to: kadeti Faruk Kadrić, Ajdin Sivro, Sandro Krešić, Marina Kurteš, Sadin Mulahalilović, Tomislav Katić, Emma Selman, Elvedina Halilović, Hamza Čajić, Stefani Krešić, Senaid Veladžić i Maja Juričić, Dino Ružnić te Sanjin Orlić, saopćeno je iz Pres službe

KS. 

ocijeni
(1 glas)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB