Printaj ovu stranu

Islamska zajednica BiH donirala Merhametu 30.000 KM za pomoć migrantima (VIDEO) Istaknuto

29 Maj 2019

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila je MDD Merhamet donaciju finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u našoj državi.

Ugovor o donaciji danas su potpisali direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ zajednice u BiH Zejnil Rebihić i predsjednik MDD Merhamet Kenan Vrbanjac.
To nije prva donacija i prva pomoć koju Islamska zajednica u BiH izdvaja i pruža izbjeglicama i migrantima, naveo je direktor Rebihić.

U više navrata donirana je pomoć u hrani i lijekovima organizacijama koje u zakonskim okvirima pomažu migrantima, a reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je obišao migrante u Bosanskoj Krajini.

- Današnja ramazanska donacija je samo nastavak pomoći koju Islamska zajednica u BiH, u skladu sa svojim mogućnostima, pruža ne samo svojim članovima i pripadnicima, nego i svim ljudima u potrebi - kazao je Rebihić.

Saradnja Islamske zajednice i Merhameta je intenzivirana od 2013. godine na projektima pomoći izbjeglicama i migrantima iz Sirije, stoga predsjednika Vrbanjca raduje nastavak te saradnje.

- Značajna pomoć Islamske zajednice omogućit će Merhametu da osigura hranu za sirijske izbjeglice i migrante i na taj način ćemo im zajedno pomoći i olakšati im život – kazao je Vrbanjac.

Današnje potpisivanje ugovora o pružanju pomoći izbjeglicama i migrantima, kako je kazao Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme za medije i glasnogovornik IZ u BiH, samo je još jedna od humanitarnih akcija koje u mjesecu ramazanu Islamska zajednica u BiH organizira kako bi se pomoglo različitim kategorijama društva u svakom dijelu BiH.

- Iako su to simbolična sredstva koje je IZ u BiH izdvojila, ovo je i poruka međunarodnim organizacijama i vlasti u BiH da pomognu više kako bi se gradovi i dijelovi BiH, prije svega Bosanska Krajina, lakše nosili s izazovom migrantske krize - rekao je Jusić.

 

Ocijeni
(0 glasova)

Povezani članci (by tag)