Munira Subašić: Nastavljamo borbu za istinu (AUDIO/FOTO) Istaknuto

21 Mar 2019

Danas u posljepodnevnim satima na Međunarodni aerodrom Sarajevu stigle su predstavnice udruženja žrtava genocida u BiH. Za naš program Predsjednica udruženje Majke enklava Žepa i Srebrenica Munira Subašić je u javljanju sa aerodroma za radio BIR rekla da nakon jučerašnjeg slavlja već danas ih čekaju nove borbe.

 

"Moramo raditi i dalje, moramo se boriti za istinu i pravdu. Karadžić je osuđen, Mladiću još ostaje da bude presuđen i osuđen jer on je izvršilac genocida. Moramo se boriti da i on dobije doživotnu kaznu. Takođe Simatović i Stanišić koji su veza između Srbije i Bosne i Hercegovine. Moraju i oni dobiti doživotne i zaslužene kazne da dokažemo da je izvršena agresija na Bosnu i Hercegovinu."

Munira Subašić je takođe zahvalila Islamskoj zajednici čija je delegacija dočekala Majke Srebrenice na aerodromu. Za funkcionere je rekla da vjerovatno nemaju vremena i zahvalila se Amri Babić, načelnici Visokog koja je takođe bila na aerodromu uz nekoliko građana. U ime Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dočekale su ih dr. Safija Malkić i mr. Medina Mulalić- Mehmedović.

"Nije samo pobjeda Majki, pobjeda je cijele Bosne i Hercegovine" poručila je Subašić i na kraju zaključila da niko ni u sudu nije mogao dokazati da je laž istina i da je istina laž. "Istina je pobijedila i moramo biti ponosni Bošnjaci jer na nama je izvršen genocid." - i pozvala sve da im pomognu u daljoj borbi.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo