Muftija Fazlović primio delegaciju i predsjednika Islamske zajednice Austrije

21 Feb 2019

Delegacija Islamske zajednice Austrije, koju predvodi predsjednik Umit Vural, posjetila je u utorak 19. februara 2019. godine Muftijstvo tuzlansko gdje su se sastali sa muftijom Vahid-ef. Fazlovićem.

Predsjednik Vural je istakao zadovoljstvo što novo rukovodstvo Islamske zajednice Austrije ima priliku upoznati se sa radom i djelovanjem Muftijstva tuzlanskog, medžlisa i ustanova ovog muftiluka, a što će pomoći u njihovom daljem radu.

Muftija Fazlović je čestitao predsjedniku Vuralu izbor na ovu odgovornu funkciju, a čestitke je uputio i ostalim članovima novog rukovodstva, posebno predsjedavajućem Sabora mr. Esad-ef. Memiću i predstavnicima IZBA-e.

„Naši alimi u Austriji su ostvarili značajne rezultate i svjesni smo njihovih napora i uspjeha u ovoj misija. Raduje nas simbioza koja je ostvarena među muslimanima u Austriji, kao i neki važni koraci koje ste načinili u kratkom vremenu,“ kazao je Muftija.

Nakon susreta u Muftijstvu tuzlanskom delegacija je posjetila Behram-begovu medresu i Agenciju za certificiranje halal kvaltete, a u srijedu 20. februara je boravila u Srebrenici i drugim mjestima Podrinja.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo