Radio BIR širi glas o malom farmeru iz Podrinja (VIDEO) Istaknuto

31 Dec 2018
(Screenshot) - video pogledajte na kraju članka ↓ (Screenshot) - video pogledajte na kraju članka ↓

Nakon što smo u našem programu u oktobru 2018. godine predstavili hadžiju Ibrahima Ibrahimovića iz Pobuđa - Bratunac, te njegovog mlađeg sina Amera koji je tada za naš program kazao da želi postati najveći farmer u Podrinju, u našem programu u ponedjeljak 31.12. 2018. godine ugostili smo ih u našem studiju.

Uključenjem u naš popodnevni program, iz avlije porodične kuće hadžije Ibrahima Ibrahimovića u Pobuđu, 30.10.2018. godine prenijeli vijest o Amerovim planovima, brojne kolege i redakcije iz zemlje su pokazali zanimanje za to. Nedavno je o Ameru kroz svoj program izvjestio i "Glas Amerike" što ovoj priči daje i međunarodni karakter.

Dječak Amer koji ne mašta o markiranoj garderobi, elektronskim uređajima, nego o vlastitom stadu, kako bi u svome zavičaju živio lijep i dostojanstven život sa bratom i roditeljima, jedinstvena je inspiracija.

Hadžija Ibrahim, Amerov babo kaže da ljudi sa nevjericom prihvaćaju ovu Amerove planove. On je kategoričan da Ameru niti on, niti njegova hanuma nikada nisu ništa sugerisali.

Prošle godine od bajrmaluka je Amer kupio prvih dvoje janjadi, a potom se stado uvećavalo. Sada rade na pripremi štale gdje će stado prezimiti, a na proljeće …

Amer već ima svoje nove planove. U ostvarenju sna da postane najveći farmer u Podrinju, Radio BIR nastaviće pratiti ovog divnog dječaka i njegovu čestitu porodicu. 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo