Bezrezervna podrška Republike Turske euroatlantskom putu BiH

28 Avg 2017

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš razgovarala je danas s ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldunom Koçom i vojnim atašeom te zemlje u BiH brigadirom Gulhanom Yilmazom.

Pendeš je zahvalila Koçu na pomoći i podršci koju Republika Turska pruža BiH, a posebno Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Tema sastanka bio je Sporazum o vojno-finansijskoj pomoći između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske čija je priprema u toku, a sastanak je bio prilika da se apostrofiraju pitanja koja se odnose na zakonske odrednice i procedure koje je potrebno provesti da bi došlo do pravovremenog zaključenja i implementacije navedenog sporazuma.

Koç je informiran i o dinamici procesa uknjižbe perspektivne vojne imovine, što je uslov za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP), te je još jednom naglašena bezrezervna podrška R Turske evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo