"Moj ummete 2017." u Olimpijskoj dvorani Zetra 25. maja Istaknuto

16 Mar 2017

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu održana je konferencija povodom  Centralne predramazanske manifestacije, koja će se održati u Olimpijskoj dvorani Zetra 25. maja.

 

Riječ je o velikom koncertu duhovne muzike islama uz učešće najboljih i najpoznatijih učača Kur'ana, solista, horova, orkestara ne samo iz BiH, nego i cijelog svijeta.

I ove godine manifestacija će se održati pod istim nazivom "Moj ummete", kao i 2007. godine kada su se publici na prepunom stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu predstavili najpoznatiji i najbolji domaći i svjetski učači Kur'ana, a i najpopularnija bh. estradna imena sa interpretacijom etnoreligiozne muzičke forme, ilahija i kasida.

To će biti i svojevrstan jubilej, ne samo za manifestaciju "Moj ummete", nego i za isti organizacioni tim, koji je program duhovne muzike islama maestralno priredio tačno prije deset godina.

Veliki su izgledi da će "Moj ummete 2017.", u svim segmentima organizacije nadmašiti sve dosadašnje manifestacije istog i sličnog karaktera, pa čak i onu iz 2007. godine.

 

Ocijeni
(5 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije