Robert Prosinečki saopštio spisak za Finsku i Grčku

23 Sep 2019

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u oktobru nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicama protiv Finske i Grčke.

Nakon veoma lošeg izdanja u prethodne dvije utakmice naša selekcija skoro da nema šanse kroz kvalifikacije da se plasira na EP. Robert Prosinečki je nakon poraza u Armeniji čak podnio ostavku, ali se predomislio nakon razgovora s čelnicima NSBiH.

Zmajevi će 12. oktobra igrati na domaćem terenu protiv Finske koja nas je porazila u prvom susretu sa 2:0. Samo tri dana kasnije bh. reprezentaciju očekuje okršaj protiv starog rivala Grčke u gostima.

Pred ove susrete danas je u prostorijama Saveza održana press konferencija na kojoj je Robert Prosinečki saopštio spisak igrača na koje će računati za ova dva meča. Nakon svega Prosinečki je odlučio napraviti nekoliko promjena što se tiče spiska.

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić.

Odbrana: Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Sead Kolašinac.

Vezni red: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević, Mate Jajalo.

Napad: Edin Džeko, Riad Bajić, Armin Hodžić, Edin Višća, Izet Hajrović.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo