16. Tuzlanska hronika (21.12.2016.)

U džematu Dobrak, Medžlis Islamske zajednice Srebrenica 17.12.2016. održana je centralna mevludska svečanost za područje ovog medžlisa. U džamiji udaljenoj nekoliko stotina metara od Drine upriličeno je i bratimljenje džemata Džamije Kralj Abdullah u Tuzli i džemata Dobrak u Srebrenici. 


Mevludskoj svečanosti prisustvovalo je 50 džematlija iz Tuzle kao i džematlije iz Srebrenice. Muftija Fazlović, sa svojim saradnicima, posjetio je i Salihu Osmanović, supruga Rame sa snimka koji doziva sina Nermina, koja živi u Dobrraku, kao i džemat Osmače.

Održavanje mevluda upravo u džematu Dobrak, 40 km udaljenom od grad Srebrenice, nekoliko stotina metara od Drine, na bedemima naše domovine Bosne i Hercegovine, kao i bratimljenje sa džematom iz Tuzle desilo se na incijativu Muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića koji je u svome obraćanju poručio kako ovi džemati imaju šta ponudit jedni drugima.

Reportažu sa sadržajnog i važnog dana za Podrinje i Bošnjake pripremila je Amina Đulović, a emitovana je u redovnom izdanju emisije Tuzlanska hronika.

Category: Audio emisijeHits: 4014
Vote now
0.0/5 (0 votes)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo