Album: Naslijeđe, prof. Meliha Terzić

Čitajući ovu ovu knjigu, uživajući u prekrasnim fotografijama, prosto ćete zažaliti i s tugom ćete gledati na savremeni namještaj, poželjet ćete dušek i šilte, rafu, seharu, peškun, poželjet ćete da mlin naslonite na kuk i osluškujete drobljenje kahve dok se širi zamamni miris...


Tom modernom, u poređenju s tradicionalnim, odjednom će zafaliti toplina, zafaliti ono što povezuje porodicu, što daje svemu novu, a staru dimenziju. U takvim trenucima, "Allbum: Naslijeđe" će dozvati jedan svijet, moj, vaš - svijet u kojem će i motanje šamije dobiti novu dimenziju.

Ovako su u pozivnici na promociju opisane emocije koje bi moglo izazvati čitanje knjige "Album: Naslijeđe".
Promocija je održana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

"Album: Naslijeđe" nas podsjeća na to koliko je bitan ambijent u kojem smo živjeli i u kojem živimo, podsjeća nas i na paučinom zaborava zapretene niti našeg identiteta, podsjeća nas ko smo, šta smo, kojim putevima su gazili naši preci.

Promotori knjige su: dr. Lamija Hadžiosmanović, prof. Azra Hasanović i prof. Azra Fazlović a medijatorica promocije je prof. Amela Isaković. Gosti promocije su profesori muzike: Senija Berberović, prof. flaute, Elvis Sivčević, prof. gitare i Darija Jahić, prof. klavira.

Prilog za program radija BIR pripremila Amina Đulović

Category: Audio emisije Hits: 2946
Vote now
0.0/5 (0 votes)