Skripta: klub knjige kao aktivan odnos prema čitanju

30 Maj 2019

U novom izdanju Skripte razgovaramo s Dželilom Jusić, predsjednicom ženskog omladinskog sektora u IGMG Balkans. Tema našeg razgovora bilo je osnivanje Kluba knjige. Ideja se javila s potrebom da se vrate navike čitanja i da se s vrijednim čitaocima diskutuje o zapažanjima i porukama svake pročitane knjige.

Klub je simbolično otvoren djelom rahmetli Alije Izetbegovića „Čudo bosanskog otpora“, ali je također najavljeno da će i u predstojećem periodu biti obrađivano štivo bosanskohercegovačkih autora. Dželila će kazati da li je otvoren prostor i za nove članove kluba te će nas upoznati sa radom ženskog sektora.

U posljednjem ovoramazanskom izdanju rubrike „Vjetar u leđa“ donosimo vam inspirativne poruke, a naši sagovornici bili su dr. Nermin Šušić, predsjednik Medžlisa islamske zajednice Travnik i Mustafa Širbić, autor audio materijala, romana, dječijih priča i poezije. Podsjećamo kako nam možete pisati na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. za sve prijedloge i sugestije.

Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer, a rubriku „Vjetar u leđa“ priprema Rabija Arifović.

Budite uz nas, subotom od 18 sati.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo