Izložba “Teatar pod opsadom” Istaknuto

25 Apr 2019

Izložba “Teatar pod opsadom”, autorice Hane Bajrović, bit će otvorena danas u Narodnom pozorištu Sarajevo u okviru kulturološkog programa Modula Memorije.

Izložba prikazuje teatrografski prikupljen materijal svih pozorišnih premijera odigranih u Sarajevu od 5. aprila 1992. godine do 19. marta 1996. godine, nastalih u produkcijama i koprodukcijama profesionalnih pozorišta i festivala: Narodno pozorište, Kamerni teatar 55, Pozorište mladih, Sarajevski ratni teatar SARTR te Festival MESS.

Izložba “Teatar pod opsadom” posveta je umjetnicima koji su u opkoljenom Sarajevu radili, živjeli i preživjeli. Svima koji su u ratu poginuli. Svim umjetnicima koji su nas u međuvremenu napustili. Ljudima koji su bili bitan dio teatarskog ratnog života, ali njihovo ime nećemo pronaći među ovim teatrografijama. Publici koja je, podjednako kao umjetnici, rizikovala život svaki put kada bi krenula na predstavu, ali je to nikada nije spriječilo da dođe. Ova izložba je, na kraju, posveta svim dobrim ljudima, saopćeno je iz Festivala MESS .

Postavka će biti otvorena do kraja juna.

(bhrt.ba)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo